• Tekirdağ, Çorlu
  • info@rotayazilim.net
Thumb

Üretim Yönetimi

İşletmeler, belirli hammaddeleri özel işlemlerden geçirerek mamul üretirler. Bu işlem üretim, fabrika veya imalat atölyelerinde gerçekleştirilir. Farklı sektörlerde kullanılan farklı üretim metodolojileri olmasına rağmen, genel olarak standart bir üretim yapısı benimsenir. Üretim yönetimi, zamandan ve maliyetlerden tasarruf etmek için oldukça önemlidir.

Üretim yönetimi, müşteriden alınan siparişlerin üretim emrine dönüştürülmesi için satın alma ve satış departmanlarıyla entegre çalışmayı gerektirir. Hammadde siparişleri verilirken, üretim emri girişi sonrasında makinelere verilecek iş emirleri ve personelin planlanması da hesaplamaların ve zamanlama planlarının doğru yapılabilmesi için önemlidir. Bu şekilde, maliyetlerin azaltılması ve zaman tasarrufu sağlanabilir. Demo isterseniz veya teklif almak isterseniz, lütfen bize ulaşın. Modüllerimiz arasında üretim yönetimi de bulunmaktadır.

Farklı sektörlerde yer alan demircilik, hayvancılık, cam, plastik sanayi, kimya, gıda ve tekstil gibi üretim yapan firmalar, üretim süreçlerinde verimli bir şekilde DİA’yı kullanıyorlar. DİA, sipariş emri vermeden üretim reçetesi oluşturmaya kadar her aşamada ayrıntılı kullanım sağlar. Bu sayede firmalar, üretim süreçlerinde verimliliklerini artırır ve işlerini daha düzenli hale getirirler.

DİA ERP kullanmak için birçok neden var

  • Üretim Yönetimi
  • Detaylı reçete tanımları
  • Ürün ağacı
  • Üretim ve iş emirleri
  • Otomatik yarı mamul üretimi
  • Sarf ve fire takibi
  • Siparişe dayalı otomatik üretim
  • Maliyet hesabı ve maliyet analiz rapoları
  • Kalite kontrol
  • Üretim planlama
  • Üretim doluluk takibi
  • Planlama/Gerçekleşme kullanımı
  • Seri/Lotlu ürün izlenebilirlik
  • 5 Boyut Destekli Üretim
  • Kalite Kontrol desteği

    Bu listede yer alan işlemler, bir üretim işletmesinde üretim sürecinin yönetimi, planlaması, kontrolü, izlenebilirliği ve maliyet hesabı gibi birçok önemli fonksiyonu kapsamaktadır. Detaylı reçete tanımları ile hammaddelerin ve işlemlerin belirli bir sıraya göre kullanımı sağlanırken, ürün ağacı ile ürünlerin bileşenleri ve nihai ürünler arasındaki bağlantılar belirlenir. Üretim ve iş emirleri ile üretim sürecinin planlanması ve takibi yapılırken, otomatik yarı mamul üretimi ile atık ve kayıplar minimize edilir. Sarf ve fire takibi ile hammaddelerin ve malzemelerin kullanımı kontrol altına alınırken, siparişe dayalı otomatik üretim ile müşteri talepleri doğrultusunda üretim yapılabilir. Maliyet hesabı ve analiz raporları ile üretim maliyetleri hesaplanarak karlılık analizi yapılabilir. Kalite kontrol modülü ile ürünlerin kalitesi sürekli olarak takip edilebilir ve geliştirilebilir. Üretim planlama modülü ile üretim sürecinin planlanması ve üretim doluluk takibi yapılabilirken, serili/lotlu ürün izlenebilirlik ile ürünlerin takibi kolaylaştırılır. 5 Boyut Destekli Üretim ile boyutların ve ölçülerin kullanımı optimize edilirken, kalite kontrol desteği ile ürünlerin kalitesi arttırılabilir.

    Gelişmiş Reçete modülü, üretim sürecinde malzemelerin kullanımını daha optimize hale getirmek için tasarlanmış bir sistemdir. Bu modül sayesinde, üretim işleminde kullanılan malzemelerin miktarları formüllerle belirlenebilir ve malzemelerin boyut bilgileri ile sipariş entegrasyonundan gelen 5 boyut değerleri kullanılarak daha doğru hesaplamalar yapılabilir. Ayrıca, hammaddelerin kullanım koşulları belirlenerek hangi operasyonlara hangi sıra ile gireceklerini belirten rota tanımları kullanılabilir. Böylece, hammaddelerin kullanımı daha etkili hale getirilebilir ve atıklar minimize edilebilir.

    Üretimi yönetmek sizin elinizde!

    Sarf ve Fire Takibi: Üretim esnasında hammaddelerin ve malzemelerin tüketimi, atıkları ve fireleri otomatik olarak takip edilebilir. Böylece stok takibi daha doğru bir şekilde yapılabilir ve gereksiz atık ve kayıplar minimize edilir.

    Siparişe Dayalı Otomatik Üretim: Üretim süreci müşteri siparişlerine göre planlanabilir. Bu sayede üretim planlaması daha etkili bir şekilde yapılabileceği gibi, müşteri beklentileri doğrultusunda üretim yapılabilir.

    Maliyet Hesabı ve Maliyet Analiz Raporları: Üretim maliyetleri, ham madde maliyetleri, işçilik maliyetleri ve diğer giderler otomatik olarak hesaplanır. Bu veriler kullanılarak maliyet analizi yapılabilir ve üretim maliyetleri kontrol altına alınabilir.

    Kalite Kontrol: Üretim sürecinde kalite kontrol modülü ile ürünlerin kalitesi sürekli olarak takip edilebilir. Bu sayede kalite problemleri tespit edilebilir ve önlenerek müşteri memnuniyeti arttırılabilir.

    Üretim Planlama: Üretim planlama modülü ile üretim sürecinin planlaması ve takibi yapılabilir. Bu sayede işletme, üretim kapasitesini maksimum seviyede kullanarak müşteri taleplerini karşılayabilir.

    Üretim Doluluk Takibi: Üretim doluluk takibi yaparak, işletme üretim kapasitesinin ne kadarını kullanıyor, ne kadar kapasiteye ihtiyacı var gibi sorulara cevap bulabilir.

    Planlama/Gerçekleşme Kullanımı: Planlama/Gerçekleşme kullanımı sayesinde, planlanan üretim miktarı ile gerçekleşen üretim miktarı karşılaştırılabilir. Bu sayede üretim süreci daha verimli hale getirilebilir.

    Seri/Lotlu Ürün İzlenebilirliği: Seri/Lotlu ürün izlenebilirliği ile ürünlerin takibi kolaylaştırılır. Bu sayede müşteri talepleri doğrultusunda ürünlerin üretimi ve takibi yapılabilir.

    5 Boyut Destekli Üretim: 5 Boyut Destekli Üretim ile boyutların ve ölçülerin kullanımı optimize edilerek, üretim süreci daha verimli hale getirilebilir.

    Kalite Kontrol Desteği: Kalite kontrol desteği ile ürünlerin kalitesi arttırılabilir ve müşteri memnuniyeti sağlanabilir.

    Sipariş Entegrasyonu: Bu entegrasyon sayesinde müşteri siparişleri doğrudan üretim sürecine dahil edilerek, üretim planlaması ve takibi daha doğru ve hızlı bir şekilde yapılabilir. Üretim emirleri otomatik olarak oluşturulurken, ilgili müşteri siparişi bilgileri de emirler üzerinde yer alır. Bu sayede üretim esnasında hangi müşteri siparişi için üretim yapıldığı kolaylıkla takip edilebilir ve müşteri talepleri doğrultusunda üretim planlaması yapılabilir. Aynı zamanda sipariş listesi üzerinden üretim durumu takip edilebilir ve müşteri siparişleri hızlı bir şekilde tamamlanabilir.

    Maliyet Analizi: Maliyet analiz raporu, üretim sürecindeki her bir adımın maliyetini ayrıntılı olarak gösterir ve bu sayede üretim maliyetleri üzerinde etkili kontrol sağlanabilir. Ayrıca, maliyetlerin hangi aşamalarda daha yüksek olduğu belirlenerek, bu alanlarda iyileştirmeler yapılabilir ve üretim maliyetleri düşürülebilir. Bu sayede karlılık arttırılabilir ve işletme daha rekabetçi hale gelebilir.

    Operatör bazında işlem takibi: Doğru anladıysam, bu özellik sayesinde iş istasyonlarındaki operatörlerin yaptıkları işlemlerin kaydını tutabilirsiniz. Bu kayıtlar sayesinde iş emirlerinin ve üretim emirlerinin ilerlemesi hakkında gerçek zamanlı bir takip yapılabilir. Ayrıca, siparişlerle de entegre olduğu için müşteri siparişlerinin de hangi aşamada olduğu takip edilebilir.

    Bu işlemler sonrasında operatörler için barkod etiketleri basılabilir ve operatör performansları da takip edilebilir. Böylece hangi operatörün hangi işlemde daha başarılı olduğu görülebilir ve iş süreçleri daha verimli hale getirilebilir.

    Operasyonlar, Rotalar, İş İstasyonları, Kalite Kontrol: Bu tanımlamalar sayesinde üretim sürecinin her aşaması kontrol altına alınabilir. İş istasyonlarına atanacak olan operatörlerin özellikleri, yetenekleri, eğitim durumları vb. bilgiler sisteme tanımlanabilir ve böylece işlerin doğru kişilere verilmesi sağlanabilir. Operasyonların sıralamasını belirleyen rota tanımları sayesinde üretim süreci daha verimli hale getirilebilir ve iş istasyonları arasındaki malzeme ve personel hareketleri daha iyi planlanabilir. Kalite kontrol kartları ve kalite kontrol fişleri sayesinde ise üretim sürecindeki hataların tespiti ve giderilmesi sağlanabilir. Böylece kalite kontrol süreci de daha etkili bir şekilde yönetilebilir.

    Thumb
    Thumb